Klacht melden 

Bent u ontevreden over ons? Dat vinden we erg vervelend om te horen.  Vul het klachtenformulier hieronder in.

Natuurlijk proberen we u altijd zo goed mogelijk te helpen. Toch gaat er ook wel eens wat mis. Dit willen wij zo goed én snel mogelijk oplossen. Daarom helpt het als u ons vertelt wat er mis ging. Loopt u ergens tegenaan of voelt u zich niet gehoord maak dit dan kenbaar via het onderstaande klachtenformulier.

 

Wat mag je van ons verwachten?

  • Binnen 1 werkdag een ontvangstbevestiging van uw klacht
  • Wij komen binnen 10 werkdagen met een oplossing, deze wordt telefonisch en per mail aan u kenbaar gemaakt
  • Hebben we meer tijd nodig? Dan ontvangt u hierover van ons bericht per telefoon of mail.
Stap 1 van 2
ℹ️ Heb je bestanden die helpen deze klacht op te lossen, voeg ze bij. (Eerdere correspondentie, Schadeformulieren enz.)

Niet tevreden met de afhandeling van uw klacht?

We doen natuurlijk ons best om u zo goed mogelijk te helpen. Toch kan het zijn dat u niet tevreden bent over de afhandeling van de klacht. U hebt dan de mogelijkheid om de klacht te laten onderzoeken. Dat kan bij één van de volgende partijen.

Klachteninstituut Financiële Dienstverlening

Bent u niet tevreden met ons definitieve standpunt of de oplossing? Leg dan uw klacht binnen drie maanden voor aan het Kifid:

Klachteninstituut Financiële Dienstverlening
Postbus 93257
2509 AG Den Haag

Let op! Het Kifid behandelt geen klachten van bedrijven. Heeft u als bedrijf een klacht over de dienstverlening van Fidus? Dan is het voorleggen van uw klacht aan de rechter een optie.

De rechter

U hebt de mogelijkheid om uw klacht of geschil door de rechter te laten beoordelen. Let op! Heeft het Kifid al een bindende uitspraak gedaan? Dan is het niet meer mogelijk om met uw klacht naar de rechter te gaan.

Stap je direct naar de rechter? Dan kun je daarna niet meer naar Kifid. Als je naar de rechter gaat kost dat geld. Bemiddeling door Kifid is (grotendeels) gratis.

Tuchtraad Financiële Dienstverlening

In het reglement van de Tuchtraad staat beschreven met welke soort klachten u terecht kan bij de Tuchtraad. Consumenten mogen in het algemeen niet rechtstreeks bij de Tuchtraad hun klacht neerleggen. Ook tuchtklachten moet u eerst bij Kifid indienen.