1 april 1994. De dag dat Heinenoord Assuradeuren B.V. werd opgericht als volmachtkantoor van Assurantiekantoor T.A. van den Berg uit Heinenoord. De reden? In 1993 behaalde Arie van den Berg zijn volmachtdiploma. En dat smaakte naar meer. Het assuradeurenbedrijf kende vier aandeelhouders: Arie van den Berg, Teun van den Berg, Koos Lammers en Koos Vermaat.

 

Een vliegende start

In de startfase kreeg Heinenoord Assuradeuren meteen een aantal volmachten van maatschappijen die een behoorlijk grote portefeuille hadden bij het assurantiekantoor. Al snel werd er een samenwerking gestart met de eerste tussenpersonen: Henk den Uil uit Sliedrecht en Assuflex uit ’s-Hertogenbosch.
Door deze samenwerking ging de groei van het volmachtbedrijf veel sneller dan we bij de start voor mogelijk hadden gehouden. In deze beginjaren groeide de premiestroom per jaar met ruim 35%. Ons speciale product voor het verzekeren van brommobielen, wat Assuflex exclusief op de markt bracht, was één van de belangrijke groeifactoren aan het einde van de jaren 90.

 

Een nieuwe naam: BeneVia Adviesgroep

In 2000 ging Assurantiekantoor T.A. van den Berg verder onder een nieuwe naam: BeneVia Adviesgroep. Ook in deze jaren groeide het volmachtkantoor Heinenoord Assuradeuren, door verschillende overnames die het bedrijf deed, flink door.
Van de vier aandeelhouders droegen drie aandeelhouders de aandelen over aan medeaandeelhouder A. van den Berg Beheer B.V. van directeur Arie van den Berg. Met de komst van Qmulus Invest in 2017 werden de aandelen overgedragen aan Heinenoord Holding, waarin huidig directielid Arie van den Berg medeaandeelhouder is. Daarover later meer!

 

Een aantal belangrijke ontwikkelingen

In 2006 was Heinenoord Assuradeuren inmiddels gegroeid naar 15 miljoen euro premie per jaar. Naast het eigen zusterbedrijf BeneVia, bleven ook Assuflex en Henk den Uil Heinenoord Assuradeuren trouw. Ook sluiten er in dat jaar meerdere kantoren aan bij het volmachtbedrijf.
Door de ontwikkelingen in de eigen ICT-omgeving, die vanaf januari 2006 in de markt worden gezet, groeit het volmachtbedrijf goed. Het aantal aangesloten tussenpersonen neemt toe en ook de premie stijgt verder.

 

Blijvende groei door verschillende overnames

In 2009 wordt er besloten om de collega TBF assuradeuren uit Maassluis over te nemen.
Door deze overname komen er flink wat tussenpersonen bij en hebben we ook een eigen beurs bedrijf. Dit bedrijf brengt moeilijke risico’s als makelaar onder op de assurantiebeurs voor tussenpersonen.
In 2013 volgt een volgende overname: collega Provide verzekeringen uit Alphen aan de Rijn komt erbij. Mede hierdoor maken we weer een mooie stap voorwaarts in premie en aangesloten tussenpersonen.
Anno 2016 hebben we een kleine 50 miljoen premie in volmacht en ruim 7 miljoen via onze beurs makelaar. We werken hiervoor samen met ongeveer 300 tussenpersonen.
In 2017 nemen wij Korenhof Assuradeuren uit Schoonhoven over. In dit jaar neemt Qmulus invest deel in ons bedrijf. De directie houdt een deel van de aandelen en blijft in dezelfde setting aan.
In 2018 nemen we Bruton Assuradeuren over uit Capelle aan de IJssel en in 2019 volgt de overname van Honestas Assuradeuren uit Bussum. Hierdoor krijgen wij de beschikking over GIO klassiekerverzekering. Door deze overnames gaat de premie in volmacht in 2019 omhoog naar ruim 65 miljoen verdeeld over 20 volmachtmaatschappijen.

 

En de groei zet door…

In 2020 volgen de overnames van onder andere Fidus uit Geleen, Combinass uit Woerden, EAG uit Eindhoven en Intrasurance uit ’s-Hertogenbosch. Door de overname van Combinass krijgen we de beschikking over een volmacht van Fatum/Guardian. Door deze verschillende overnames groeit het aantal aangesloten tussenpersonen naar ruim 450. Ook de directie ondergaat een verandering. Jan van de Struik (COO) en Arjan Hakkennes (CCO) versterken de operationele directie.
In 2021 zetten we de groei verder door. Door de overname van Wutrich Assuradeuren uit Utrecht voegen we een volgend volmachtbedrijf toe aan Heinenoord Assuradeuren. Onze financieel directeur Sander Groenendijk besluit het bedrijf te verlaten. Per 1 oktober 2021 wordt Nationale Nederlanden met 70% de grootste aandeelhouder van Heinenoord Holding. De overige aandelen blijven in handen van Qmulus en A v.d. Berg Beheer B.V..
2022 begint met een mooie overname in Limburg. In Kerkrade nemen we Bemelmans over met het daaraan verbonden volmachtbedrijf. Ook maken we een vliegende start met Heinenoord Vitaal, het nieuwe merk voor onze verzuimpropositie. Hierin speelt onze Arbodienst, Beeactive, een grote rol. Het totale premievolume in volmacht groeit richting de 150 miljoen euro. Een daar zijn wij enorm trots op!

 

Over Heinenoord Assuradeuren

Bij Heinenoord Assuradeuren is het mogelijk om een verzekering af te sluiten van alle maatschappijen die een volmacht hebben gegeven. Ook kent Heinenoord Assuradeuren een aantal speciale producten die alleen bij Heinenoord Assuradeuren zijn af te sluiten. Deze producten hebben vaak betere voorwaarden tegen een aantrekkelijke premie. Dit kan doordat ze worden ondergebracht in een zogenaamde pool waarin een aantal maatschappijen voor een percentage tekenen.

 

 

Volmachten
Geschiedenis

^
1 april 1994
  • Vezeno schadeverzekeringen nu Avero Achmea
  • Helvetia/ Elvia nu London verzekeringen
  • NOG verzekeringen nu VIVAT Schadeverzekeringen N.V. h.o.d.n. Reaal
^
19 januari 1995

Stad Rotterdam nu Fortis ASR

^
1 mei 1995

Amev schadeverzekeringen nu Fortis ASR

^
1 juli 1995

DAS rechtsbijstand

^
24 januari 1997

Elvia Reisverzekeringen

^
13 december 2000

Goudse verzekeringen

^
17 oktober 2001

Nationale Nederlanden

^
2 augustus 2002

Unigarant

^
18 september 2002

de Noord Hollandsche van 1816

^
22 maart 2004

ARAG rechtsbijstand

^
1 juni 2006

Delta Lloyd nu Nationale Nederlanden

^
1 mei 2007

Monuta

^
april 2009

Overname TBF Amlin

^
januari 2010

Generali

^
augustus 2011

Midglas

^
januari 2012

Yarden door overname Hema verzekeringen

^
november 2013

Overname Provide : HDI en Zevenwouden

Meer informatie?