Vernieuwingen voorwaarden inboedel-woonhuis

Versie: 7 maart 2023

Vernieuwd: inboedelverzekering

Wijzigingen in dekkingen

 

Overstromingen en secundaire dijkdoorbraken (niet-primaire waterkeringen) (1.1.1)

Door klimaatverandering valt er meer regen en stijgt de zeespiegel. Nederland is daar goed op voorbereid, maar door de lage ligging van grote delen van Nederland is de kans op overstromingen nog wel aanwezig. Wij bieden vanaf nu daarom dekking tegen lokale overstromingen die het gevolg zijn van: het overlopen of breken van niet-primaire dijken of andere waterkeringen door extreme neerslag of een grote hoeveelheid smelt- of regenwater uit het buitenland. Het onderscheid tussen primaire en niet-primaire waterkeringen is omschreven in de Waterwet (zie: wetten.overheid.nl).

Eigenaarsbelang/Huurdersbelang (4.9)

Voorheen was huurdersbelang standaard meeverzekerd in de basisdekking. Vanaf nu kunt u dit aanvullend meeverzekeren via de aanvullende module ‘Eigenaarsbelang/Huurdersbelang’. Het gaat hierbij om onroerende zaken die u voor eigen kosten in of aan uw huurwoning heeft aangebracht, zoals een laminaatvloer, een nieuwe keuken of badkamer. Twijfelt u over het afsluiten van de aanvullende module Eigenaarsbelang/Huurdersbelang? Wij raden u aan om uw situatie te
bespreken met uw adviseur.

Medische hulpmiddelen (4.8)

Heeft u de Buiten de woning dekking afgesloten? Dan zijn vanaf nu, naast uw sieraden, foto-, video- en audioapparatuur en muziekinstrumenten, ook uw medische hulpmiddelen verzekerd tot maximaal het gekozen verzekerde bedrag.
Wijzigingen in voorwaarden
Een aantal artikelen waren niet duidelijk genoeg. Deze zijn herschreven. De aangepaste artikelen vindt u hieronder:

 

  • Bed & Breakfast (1.3.5): de regels rondom bed & breakfasts zijn veranderd.
  • Bouw- en constructiefouten (1.3.12): sluiten we uit, maar niet bij schade door brand en ontploffing.
  • Partiële schade (1.3.12): schade die bestaat uit kleurverschil en/of materiaalverschil na herstel of vervanging sluiten we uit.
  • Uurloon bij zelf verhelpen schade (2.4): dit vergoeden we, maar stond nergens vermeld in de voorwaarden.
  • Glas (4.10): glas hoeft niet per se geheel gebroken te zijn om voor vergoeding in aanmerking te komen.
  • Horloge (begrippenlijst): valt wel onder sieraden.
  • Zonne(bril) (begrippenlijst): valt niet onder sieraden.

Vernieuwd: woonhuisverzekering

Wijzigingen in dekkingen

 

Overstromingen en secundaire dijkdoorbraken (niet-primaire waterkeringen) (1.1.1)

Door klimaatverandering valt er meer regen en stijgt de zeespiegel. Nederland is daar goed op voorbereid, maar door de lage ligging van grote delen van Nederland is de kans op overstromingen nog wel aanwezig. Wij bieden vanaf nu daarom dekking tegen lokale overstromingen die het gevolg zijn van: het overlopen of breken van niet-primaire dijken of andere waterkeringen door extreme neerslag of grote hoeveelheden smelt- of regenwater uit het buitenland. Het onderscheid tussen primaire en niet-primaire waterkeringen is omschreven in de Waterwet (zie: wetten.overheid.nl).

Afschrijving (2.2)

In beginsel bepalen wij de schade aan de hand van de herbouwwaarde of de verkoopwaarde van uw woning. Maar er wordt ook rekening gehouden met de staat van het beschadigde onmiddellijk vóór de gebeurtenis. Als er sprake is van duidelijke ouderdom bij de beschadigde bouwdelen of -materialen, kan De Goudse een redelijke aftrek toepassen. Denk hierbij aan een verrotte schutting die omwaait en die door het herstel onmiskenbaar in waarde vermeerdert.

 

Glas dekking (4.2)

Voorheen moest u voor de aanvullende dekking Glas het soort glas selecteren dat in totaal de grootste oppervlakte heeft. Dat is niet meer nodig. Heeft u de aanvullende module Glas
verzekerd? Dan bent u verzekerd tegen schade aan glas van de woning en van de bijgebouwen op hetzelfde adres. Voor bijzonder glas, bijvoorbeeld in een balkon, of antiek glas, geldt een maximumvergoeding van € 1.000,- per gebeurtenis.

 

Tuin dekking (4.3)

Heeft u de aanvullende dekking Tuin, dan zijn schades ontstaan door hagel vanaf nu ook verzekerd. Daarnaast bieden wij nu ook dekking voor schade aan glas van kweekbakken en (hobby)kassen. Hiervoor geldt een maximumvergoeding van € 1.000,- per gebeurtenis.
Wijzigingen in dekkingen
Een aantal artikelen waren niet duidelijk genoeg. Deze zijn herschreven en waar nodig aangevuld.
De aangepaste artikelen vindt u hieronder:

 

  • Waterschade en flexibele vulslangen (1.1.1): tuinslangen worden duidelijker uitgesloten.
  • Bouw- en constructiefouten (1.4.11): sluiten we uit, maar niet bij schade door brand en ontploffing.
  • Partiële schade (1.4.11): schade die bestaat uit kleurverschil en/of materiaalverschil na herstel of vervanging sluiten we uit.
  • Bed & Breakfast (1.4.5): de regels rondom bed & breakfasts zijn veranderd.
  • Uurloon bij zelf verhelpen schade ( 2.7): dit vergoeden we, maar stond nergens vermeld in de voorwaarden.
  • Glas (4.2.1): glas hoeft niet per se geheel gebroken te zijn om voor vergoeding in aanmerking te komen.
  • Duurzaam wonen (4.4): warmtepompen worden gelijkgesteld met cv-installaties en hoeven daarom niet meer apart verzekerd te worden.